Αρχική

υγραεριοκίνηση

GAS ΚΟΥΡΤΙΔΗ

Στην gaskourtidi, βρισκόμενοι πάντα κοντά στις ανάγκες των πελατών μας και κατανοώντας πλήρως την επιθυμία τους, για οικονομικότερη μετακίνηση στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε προχωρούμε στο χώρο των εγκαταστάσεων συστημάτων (ΚΙΤ) μετατροπής υγραερίου (LPG) προσφέροντας ότι καλύτερο υπάρχει στο χώρο με 100% αξιοπιστία, ανταγωνιστικά πακέτα και πάντα με εξατομικευμένο - σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε οχήματος - εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας

 

 Υγραεριοκίνηση – Σίγουρη, εναλλακτική και οικονομική κίνηση

Η υγραεριοκίνηση έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια ως απάντηση στην προσπάθεια αναζήτησης εναλλακτικών καυσίμων με το υγραέριο να είναι το πιο σημαντικό και αποδεκτό εναλλακτικό καύσιμο στον τομέα του αυτοκινήτου. Το υγραέριο αποτελεί μία καλή λύση τόσο για επαγγελματίες οδηγούς όσο και για ιδιώτες.

Τα οφέλη της υγραεριοκίνησης

Έως 50% μείωση κόστους κατανάλωσης καυσίμου

Έως 15% μείωση των εκπομπών CO2

100% ασφάλεια

Μακροζωία και καλύτερη λειτουργία του κινητήρα  

Διπλάσια αυτονομία

Ίδιες ακριβώς επιδόσεις χωρίς καμία απολύτως διαφορά

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Οι δεξαμενές που χρησιμοποιούμε είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο του σχεδιασμού και κατασ&kap

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η ασφάλεια του συστήματος εξασφαλίζεται από τα εξαρτήματα τα οποία ενεργοπ&omicr

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ


 

Τα βασικά μέρη του συστήματος που εγκαθίστανται στο αυτοκίνητο είναι τα παρακάτω:

 

1) Δεξαμενή

 

 Η μετατροπή του αυτοκινήτου δεν αντικαθιστά το παλιό σύστημα καυσίμου, προσθέτει απλά ένα δεύτερο. Ως αποτέλεσμα, η δεξαμενή υγραερίου θα καταλάβει ένα μέρος του χώρου αποθήκευσης στο αυτοκίνητο, συνήθως στον χώρο αποσκευών. Οι δεξαμενές κατασκευάζονται σε "τορπίλη" ή "ντόνατ" μορφή. Οι τορπίλες δεξαμενές έχουν γενικά μεγαλύτερη χωρητικότητα, αλλά καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο αυτοκίνητο. Οι δεξαμενές ντόνατ έχουν σχεδιαστεί για να ταιριάζουν στη θέση της ρεζέρβας του αυτοκινήτου. Είναι μικρότερες δεξαμενές και θα πρέπει να θυσιαστεί η ρεζέρβα. Σε μεγαλύτερα οχήματα, μπορούν να τοποθετηθούν πολλαπλές δεξαμενές για την αύξηση της χωρητικότητας σε λίτρα και παράλληλα της αυτονομίας.

 

2) Σημείο πλήρωσης

 

 Όταν η δεξαμενή τοποθετηθεί, ένα σημείο πλήρωσης ενσωματώνεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, συνήθως κοντά στο σημείο της βενζίνης ή στο πίσω μέρος του κορμού. Η ιδανική τοποθεσία είναι αυτή που απαιτεί ελάχιστη απόσταση με τις σωληνώσεις για να συνδεθούν με τη δεξαμενή. Οι γραμμές των αερίων καυσίμων είναι σωλήνες χαλκού, οι οποίοι προσφέρουν μια κάποια ευελιξία όταν προσαρμόζονται. Η δεξαμενή πρέπει να είναι συνδεδεμένη με το σημείο πλήρωσης (ή αλλιώς ποτηράκι πλήρωσης), και οι γραμμές πρέπει επίσης να κινούνται κατά μήκος του κάτω μέρους του αυτοκινήτου μέχρι τον κινητήρα.

 

3) Βαλβίδα

 

 Μια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα εγκαθίσταται στη γραμμή καυσίμων μεταξύ της δεξαμενής και του κινητήρα. Αυτή η βαλβίδα ελέγχει τη μείωση της ροής του αερίου, όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί με βενζίνη και όταν ο κινητήρας είναι κλειστός. Έχει επίσης ένα ενσωματωμένο φίλτρο που αφαιρεί κάθε κατάλοιπο που μπορεί να έχει το καύσιμο.

 

4) Ρυθμιστής πίεσης

 

Αναφέρεται επίσης ως αεριοποιητής. Αυτή η συσκευή εκτελεί μία από τις λειτουργίες που χειρίζεται ένα καρμπυρατέρ σε ένα βενζινοκινητήρα - κατά τη χρήση θερμότητας από υγρή φάση του υγραερίου για την αεριοποίηση  σε μορφή αερίου. Ένας άλλος έλεγχος ασφαλείας περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό κύκλωμα που κόβει τη ροή του αερίου, εάν σταματήσει η μηχανή. Ο ρυθμιστής είναι συνήθως μικρότερος από ένα κανονικό καρμπυρατέρ, έτσι η εξεύρεση χώρου στο κινητήρα δεν αποτελεί πρόβλημα.

 

5) Μίκτης

 

 Το άλλο μέρος της λειτουργίας ενός καρμπυρατέρ είναι να στέλνει σε μίκτη το μείγμα καυσίμου - αέρα στην πολλαπλή εισαγωγή. Ο μίκτης λαμβάνει πληροφορίες από αισθητήρες του αυτοκινήτου ή εγκέφαλο και στη συνέχεια ελέγχει την ποσότητα του αερίου που καταλήγει στη σειρά των κυλίνδρων.

 

6) Διακόπτης εναλλαγής καυσίμου

 

 Το σύστημα πρέπει στη συνέχεια να έχει καλωδιώσεις στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου, που θα επιτρέψουν τη λειτουργία της ένδειξης του καυσίμου, καθώς και ο κατάλληλος αυτόματος διακόπτης εναλλαγής καυσίμου αερίου και βενζίνης (ενσωματωμένο στο ταμπλό του αυτοκινήτου). Πρέπει να υπάρχει σύνδεση με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, έτσι ώστε η διαχείριση του καυσίμου σε διάφορες λειτουργίες του κινητήρα να είναι η κατάλληλη .
Αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού θα χρειαστούν  ένα ηλεκτρονικό ‘’εξομοιωτή’’. Όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί με αέριο, οι εγχυτές (μπεκ) της βενζίνης δεν θα πρέπει να στέλνουν πληροφορίες στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Ο εξομοιωτής (emulator) δίνει το κατάλληλο μήνυμα, ώστε ο εγκέφαλος του οχήματος να λειτουργήσει σωστά.


 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Υγραέριο παρουσιάζει ανώτερα επίπεδα απόδοσης συγκριτικά με τα υγρά και στερεά καύσιμα, ενώ υπερτερεί &ka

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι νόμιμη η χρήση του Υγραερίου στα αυτοκίνητα;